Vremea ne dă în continuare bătăi de cap!

Stiri

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică valabilă până joi dimineață.

În perioada menționată, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi episoade cu instabilitate atmosferică. Vorbim despre intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55-70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și, izolat, de peste 40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare de cod galben care vizează temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat pentru zilele de miercuri, 12 iunie și joi, 13 iunie.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată; maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *