VIDEO – Percheziții în Argeș. Au tăiat, furat și comercializat ilegal arbori

Stiri

În dimineața zilei de 09 mai a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în baza autorizării din partea instanței competente, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș, la sediul unui ocol silvic, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori.

Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, din noiembrie 2023 și până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier național, de pe raza localității Mihăești, pe care i-ar fi sustras și comercializat ilegal.

Anterior dispunerii activităților de percheziție domiciliară, au fost realizate mai multe depistări în trafic, ale unor persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare, fără respectarea normelor legale specifice. 19 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, dar și al reprezentanților Biroului Județean Argeș al Gărzii Forestiere Ploiești.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *