TURISTĂ DIN BUCUREȘTI – AMENDATĂ DUPĂ CE A HRĂNIT URSUL

Stiri

O turistă din București a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Oamenii legii nu au iertat-o, așa că a fost amendată de către jandarmii argeșeni de la Postul Montan Arefu

Peste 100 de apeluri 112 care anunțau prezența urșilor în zonele populate au fost preluate de Jandarmeria Argeș de la începutul acestui an și până în prezent.  Oamenii legii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropierea barajului Vidraru, prezența unui urs, dar și a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal.

Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar femeia din municipiul București, în vârstă de 35 de ani, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ se arata in comunicatul emis de jandarmii argeșeni.  Aceștia recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul, având în vedere faptul că sunt imprevizibile. Pentru că numărul celor care aleg muntele în aceasta perioada a crescut considerabil, salvamontistii  vin si eu cu sfaturi utile.

-IJJ ARGEȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *