Pitești. Evenimente cultural-educative, săptămâna aceasta

Stiri

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 8-13 iulie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

  • Recitalul de muzică folk-hop cu titlul „Doamna din Sud”, susținut de M.C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, cantautor, luni, 8 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Hrana zeilor: o istorie culturală”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 8 iulie, de la ora 20:00.
  • Prelegerea cu tema „Cea mai Bună dintre Lumile Posibile. Omul, Societatea și Destinul Lor”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc marți, 9 iulie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema “Iisus şi relaţia mea cu El (III)”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe terapeuta Valentina de Ametist, marți, 9 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Eminescu. Transdisciplinaritatea creației”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 10 iulie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Flacăra internă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Clubul de lumină”, coordonat de terapeuta și scriitoarea Corina Caltan, miercuri, 10 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Vasile Voiculescu. Misterul energiilor spirituale”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, coordonat de prof. dr. Magda Grigore, critic literar, scriitoare, eveniment care va avea loc miercuri, 10 iulie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Medicul. Suferința și provocările războiului”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe medicul Zeyad K M Shaikha, specialist în medicină internă și diabet, eveniment care va avea loc joi, 11 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Festivalul Național de Rock „Young Rock Festival – RebelX”, ediția a III-a, care va avea loc vineri, 12 iulie și sâmbătă, 13 iulie, între orele 18:00 – 23:00, în Parcul „Lunca Argeșului”. La evenimentul organizat de Asociația „La Pietre”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Consiliul Județean Argeș vor susține recitaluri trupele: TROOPER, KEMPES, GOTHIC, BREATHELAST, NUANȚE, WILDCHILD, ELECTRIC HUMIDITY, LOVE BITE, OVERBURN, DESTIN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *