Argeș: Pieton lovit mortal de o mașină. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Stiri

Un accident cumplit s-a produs noaptea trecută, în comuna Budeasa, pe DJ 703K, unde un pieton a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de oamenii legii.

„În cursul nopții de 7 spre 8 iulie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe DJ 703K, pe raza localității Budeasa, un pieton a fost accidentat mortal.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Pitești, constatând că cele sesizate se confirmă, fiind constatat decesul unei persoane, identificată în persoana unui bărbat de 67 de ani, din localitate.

Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi fost accidentat pe fondul prezenței, întins, pe partea carosabilă, de către un autovehicul care se deplasa din direcția Mărăcineni spre Mălureni, al cărui conducător a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, după producerea evenimentului.

La scurt timp, autoturismul și conducătorul acestuia au fost identificați, stabilindu-se că autovehiculul ar fi fost condus de un tânăr de 20 de ani, din Mălureni.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatele din dotare, rezultând că nu a consumat alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conform art. 192 și 338 din Codul Penal, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc și luarea măsurilor legale care se impun.” – transmite IPJ Argeș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *