Percheziții în Argeș. Dosar de trafic de droguri

Stiri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au documentat activitatea infracțională a unor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări s-a stabilit că, începând cu luna mai 2024, două persoane, de 30 și de 47 de ani, una dintre acestea având calitatea de vânzător la un bar dintr-o localitate din mediul rural și cealaltă administrator, ar fi avut preocupări sistematice în comercializarea de droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.

Pentru administrarea de probatoriu, au fost efectuate, la data de 17 iunie 2024, două percheziții la locuinețele celor în cauză, fiind descoperite și ridicate aproximativ 15 grame de substanță susceptibilă de a fi drog de mare risc, respectiv cocaină, aproximativ 30 de grame de substanță susceptibilă de a produce efecte psihoactive, respectiv 2-MMC, ustensile destinate porționării și cântăririi de droguri, precum și 1.500 de lei.

La aceeași dată, după administrarea probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore. La data de 18 iunie a.c., față de acestea a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmite IPJ Argeș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *