Doliu! S-a stins un jurnalist și prezentator cunoscut!

Stiri

Respectatul jurnalist și prezentator BBC George Alagiah a murit, la începutul săptămânii trecute, din cauza unui cancer intestinal. Avea 67 de ani.

Alagiah a lucrat pentru BBC timp de mai bine de trei decenii, prezentând în ultimii 20 de ani emisiunea „News at Six”, informează Variety.

Directorul general al BBC, Tim Davie, a declarat: ”Suntem cu toții foarte triști după vestea morții lui George. Ne gândim la familia lui în acest moment. George a fost unul dintre cei mai buni și mai curajoși jurnaliști ai generației sale, care a transmis fără teamă din întreaga lume și a prezentat impecabil emisiunile de știri. Era mai mult decât un jurnalist remarcabil, publicul îi putea simți bunătatea, empatia și umanitatea. A fost iubit de toți și ne va fi foarte dor de el.” Născut în Sri Lanka, înainte de a se muta în Ghana și apoi în Anglia, în copilărie, Alagiah s-a alăturat in 1989 BBC ca și corespondent de știri externe și apoi a devenit corespondent pentru Africa.

A câștigat numeroase premii pentru corespondențele sale despre foametea și războiul din Somalia, la începutul anilor 1990, și a fost nominalizat la un premiu BAFTA, în 1994, pentru că a acoperit campania dusă de Saddam Hussein împotriva kurzilor din nordul Irakului. Tot în 1994, a fost numit ”jurnalistul anului” de către Amnesty International pentru reportajele despre războiul civil din Burundi și a câștigat, de asemenea, premiul Broadcasting Press Guild pentru jurnalistul de televiziune al anului. Înainte de a deveni unul dintre principalii prezentatori ai BBC „News at Six” în 2003, Alagiah a prezentat BBC „One O’Clock News”, „Nine O’Clock News” și „BBC Four News”. De asemenea, și-a prezentat propria emisiune la BBC World News timp de câțiva ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *