Cunoscul multimilionar, a fost găsit mort!

Stiri

Șeful celei mai mari companii de IT din Rusia a fost găsit mort în biroul lui. Cherepennikov era implicat în activitățile FSB

Anton Cherepennikov, un multimilionar rus, apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort în biroul său în cea mai recentă moarte misterioasă care a lovit Rusia, scrie The Sun.

Anton Cherepennikov, 40 de ani, o figură cheie în operațiunea de spionaj a lui Putin, a fost descoperit decedat la proprietatea sa din Moscova.

Potrivit presei ruse, cauza morții lui a fost „stop cardiac”, deși nu a existat nicio autopsie. Și unul dintre prietenii săi apropiați susține că nu crede că acesta este cauza morții.

Cherepennikov a fost văzut ca o figură sinistră în rândul elitei ruse – care și-a dezvoltat obiceiul de a muri misterios în ultima perioadă.

El a fost proprietarul majorității sistemelor pentru interceptarea telefoanelor și stocarea traficului de internet din Rusia. Anunțul vine după moartea oligarhului miliardar Igor Kudryakov – un fost oficial guvernamental și om de afaceri bogat.

Așadar, două personalități importante legate de regimul lui Putin au fost confirmate decedate în doar 48 de ore.Înainte de orice autopsie, relatările din presă arată că oligarhul a murit din cauza unui „stop cardiac”.

Prietenul de multă vreme al lui Cherepennikov, Vasily Polonsky, a insistat: „Nu cred că [a murit de] stop cardiac”. „Cauza exactă a morții antreprenorului va fi stabilită ulterior”, a informat presa locală.

„El a fost un instrument absolut cheie în represiunea lui Putin”, a spus o sursă din opoziție. „Asasinarea lui nu poate fi exclusă, deoarece aparatul de securitate devine disperat din cauza războiului eșuat”. Holdingul său Citadel a fost avut „aproape monopol asupra interceptării telefonice a rușilor”.

ICS Holding era folosit de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) pentru supravegherea activităților online ale cetățenilor, potrivit ziarului independent rus Novaia Gazeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *