Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului!

Sport

Astăzi, în joia din săptămâna a șasea, la 40 de zile de la Sfintele Paști, sărbătorim praznicul Înălțării Domnului, cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. Această sărbătoare ne aduce din nou în suflete bucuria Învierii și speranța în viața veșnică.

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Înălțarea Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor. Este un prilej special în care, în toate bisericile, sunt pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea și demnitatea poporului român.

Este ultima zi din an când se mai vopsesc și se împart ouă roșii. Frunze de paltin, de leuștean, de nuc sau de alun împodobesc, după tradiție, în diferite feluri și zone, casele și gospodăriile oamenilor. Cerurile, deschise de la Paști până la Înălțare, rămân porți spre Rai, fără vamă, aducând lumină și speranță în casele noastre.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *