Tânăr de 25 de ani ce vindea droguri, a mușcat un jandarm!

Stiri

Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui tânăr cercetat într-un dosar privind efectuarea de operațiuni cu substanţe psihoactive şi ultraj. Procurorii DIICOT au explicat că suspecţii, doi tineri de 25 şi 28 de ani, ar fi vândut etnobotanice unor tineri din Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni. În timpul percheziţiilor făcute la domiciliile suspecţilor, un jandarm a fost muşcat de tânărul de 25 de ani.

Potrivit oamenilor legii, pe 13 iunie, au fost făcute mai multe percheziţii în judeţul Dolj. Au fost vizaţi doi tineri suspectaţi de efectuarea de operațiuni cu substanţe psihoactive. Percheziţiile au fost făcute de ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT.

„În urma activităților desfășurate, au fost fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni. Astfel, patru persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, sunt bănuite că, în perioada 2021-2023, ar fi comercializat substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive către tineri din localităţile Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni, cu sume cuprinse între 50 și 300 de lei.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, recipiente de depozitare, preparare şi porţionare a substanţelor, aparatură electronică şi înscrisuri”, au precizat oamenii legii.

Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre suspecţi este acuzat de comiterea infracţiunii de ultraj. Şi acesta pentru că a muşcat de mână un jandarm care participa la percheziţii.

„Pe parcursul efectuării percheziției domiciliare, unul dintre inculpați a manifestat un comportament violent, moment în care l-a mușcat de antebraț pe jandarmul care a procedat la imobilizarea sa”, au precizat procurorii. Pe 14 iunie, cei doi suspecţi au fost arestaţi preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunal Dolj.

Pe 1 august, procurorii DIICOT au cerut prelungirea măsurii preventive. Instanţa a admis în parte solicitarea anchetatorilor. Astfel, instanţa a prelungit mandatul de arestare emis pe numele unuia dintre inculpaţi. Al doilea a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Luni, pe 4 septembrie, procurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele tânărului aflat în arest. Mandatul de arestare a fost prelungit de Tribunalul Dolj cu 30 de zile, începând cu data de 12.09.2023. Instanţa a respins o cererea formulată de inculpat, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *