ȘOC! Șapte cazuri confirmate cu noul virus!

Stiri

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marți, 22 august, că au fost confirmate șapte cazuri cu virusul West Nile în intervalul 6 iunie-17 august. În acest context, specialiștii au oferit mai multe recomandări pentru populație.

Așadar, au fost confirmate șapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni, respectiv 6 iunie, până pe 17 august, potrivit informațiilor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, un caz este probabil. Au fost înregistrate și trei decese în urma infecţiei cu virusul West Nile în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Dolj.

Cazurile de infecţie cu virusul West Nile au avut următoarea distribuţie, potrivit informațiilor înregistrate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Au fost confirmate câte două în Bucureşti şi judeţele Dolj şi Ilfov şi câte unul în judeţele Satu Mare şi Galaţi.

De asemenea, un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere – Bucureşti şi judeţul Tulcea. În urma acestor infecții, specialiştii de la INSP au oferit mai multe recomandări pentru populație:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, prin plase de protecţie la ferestre;
  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
  • să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *