ȘOC! BĂRBAT BEAT LA VOLAN, ÎN PITEȘTI!

Stiri

Un bărbat beat criță a fost protagonistul unui accident care a avut loc ieri în Pitești

Un conducător auto aflat sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier, în municipiul Pitești.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, care conducea un autoturism pe str. Calea Drăgășani din municipiul Pitești, din direcția Pitești spre Moșoaia, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard.

În urma evenimentului rutier, șoferul, care se afla singur în autoturism, a suferit leziuni.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influența alcoolului, valoarea afișată de aparatul etilotest fiind mult peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale și pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, conform art. 336 și 196 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al celui în cauză a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație.

În acest context, amintim despre modificările legislative referitoare la aplicarea pedepselor în anumite situații privind accidentele de circulație, subiect ce poate fi utilizat pentru discuțiile privind conduita preventivă, responsabilitatea și respectarea legislației rutiere, pentru un trafic în siguranță.

Astfel, în cursul lunii iulie a.c., a fost publicat textul legislativ prin care se stabilește că, în cazul unui accident de circulație din care rezultă decesul unei persoane (art. 192 din Codul Penal), provocat de conducători auto care se află sub influența alcoolului, a unor substanțe cu efect psihoactiv (art. 336, alin. 1 și 2 din Codul Penal), respectiv conducători auto ce conduc fără drept (art. 335 din Codul Penal), pedeapsa nu mai poate fi aplicată cu suspendare“, transmit reprezentanții IPJ Argeș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *