Sărbătoare mare în comuna Şuici!

Generale

Duminică la Şuici a fost sărbătoare mare. Toată suflarea din localitate, dar şi din comunele învecinate, a venit la Ziua Comunei, manifestare ajunsă deja la a  20-a ediţie. Primarul Constantin Iatagan, a invitat să îi fie alături conducerea Consiliului Judeţean Argeş, deputaţi, senatori de Argeş, oameni cu care de-a lungul anilor, a colaborat şi a realizat lucruri importante pentru comunitate. “Aş dori să păstrăm un moment de reculegere în memoria celui care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, domnul Constantin Nicolescu. Dânsul a contribuit foarte mult la dezvoltarea localităţii Şuici în perioada 2004-2014”, a fost discursul cu care primarul localităţii a demarat manifestările.

Apoi, Iatagan, a prezentat o serie de investiţii pentru comună.

“Mă bucur că vă aflaţi în număr mare la cea de-a 20-a ediţie a Zilei Comunei Şuici şi folosesc acest prilej să vă mulţumesc tuturor care sunteţi implicaţi activ pentru dezvoltarea comunei Şuici.

În calitate de primar  mă străduiesc împreună cu Consiliul Local  şi colegii din Primărie să duc la bun sfârşit angajamentele promise.

Suntem onoraţi că avem în mijlocul nostru oficialităţile judeţului, în frunte cu domnul Preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Mînzînă, domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu, doamna senator Cristina Stocheci, domnul director Octavian Tănăsescu, domnul consilier judeţean Bogdan Bălan şi doamna consilier judeţean Nicolescu. Astăzi Primăria şi Consiliul Local vor înmâna diplome oficialităţilor, apoi celor 8 cupluri care împlinesc 50 de ani de căsnicie, vor primi 15 diplome de longevitate persoanele care împlinesc 80 de ani şi nu în ultimul rând 17 diplome de merit pentru elevii care au obţinut rezultate bune la învăţătură.

Aş vrea să felicit copiii  care au absolvit clasa a VIII a pentru rezultatele pe care le-au obţinut“.  În continuare primarul a enume-rat o parte din investiţiile  pe care le-a  făcut pentru îmbunătăţirea nivelului de trai în comună în perioada mandatului 2020-2023: „Am terminat modernizarea şcolii cu clasele I-IV prin PNDL II.

A fost finalizat sistemul de alimentare cu apă la Valea Calului; au fost  modernizate  drumurile comunale Şuici şi Rudeni pe o lungime de 6,4 km,  precum şi sistemul de canalizare ce tocmai a fost inaugurat de curând .”, a subliniat primarul Iatagan.

Ion Mînzînă: ” Domnul primar rămâne acelaşi om ambiţios pe carel-am cunoscut tot timpul”

” Bine v-am găsit oameni buni şi mulţumesc de invitaţie. Am fost foarte atent  la ceea ce a spus domnul primar. În primul rând îl felicit de organizarea atipică a zilei localităţii faţă de alte localităţi care cheltuie sume foarte mari la bugetul local ca să facă tot felul de spectacole.  Tote acestea mă fac să cred că domnul primar rămâne acelaşi om ambiţios pe care l-am cunoscut tot timpul. Şi mai mult şi mai mult. La un moment dat a început să ne dea nouă obiective ce să rezolvăm la nivelul comunei dumneavoastră, asta pentru că le ştiu, pentru că e foarte cicălitor şi cum deschide uşa spune că i-am promis şi trebuie să facem un lucru sau altul.

Cert este că în urma insistenţelor dânsului, am cedat şi noi la un moment dat, am decis să facem un împrumut, noi C.J. avem voie să facem împrumuturi, am făcut  pentru a avea banii necesari pentru anumite obiective. 

Îl apreciez foarte mult pe primarul Constantin Iatagan, este un om care se zbate să acceseze cât mai multe fonduri pentru comunitatea sa şi tocmai de aceea îi susţinem eforturile prin proiecte comune cu Consiliul Judetean Arges!  La mulţi ani, Şuici!”, a precizat preşedintele C.J. Argeş, Ion Mînzînă.

După discurs, preşedintele C.J. Argeş, i-a oferit primarului comunei o diplomă de Excelenţă pentru activitatea desfăşurată în comuna pe care o păstoreşte.

Iar, pentru tot sprijinul acordat localităţii, primarul Constantin Iatagan i-a înmânat preşedintelui Ion Mînzînă, o plachetă, în semn de preţuire şi recunoştinţă. “La mulţi ani Şuici, la mulţi ani celor care astăzi vor fi premiaţi pentru 80 de ani de viaţă, celor care au atins 50 de ani de căsătorie, să fie cât mai mult timp , mult succes celor care s-au remarcat şi au obţinut rezultate deosebite la învăţătură. Nu în ultimul rând celor care vor studia la licee de la Curtea de Argeş. Iată că împreună facem o echipă, dumneavoastră care astăzi sunteţi la zi de sărbătoare şi noi care am venit astăzi să sărbătorim împreună cu dumneavoastră şi administraţia publică.

Trebuie să mulţumim şi consiliului local pentru că, de fiecare dată şi-a adus contribuţia.  S-au realizat cei 6 km de asfalt, ştiu foarte bine cât de mult s-au chinuit cu canalizarea  , ce tocmai acum vreo 2 luni a fost inaugurată. Ştiu şi când a fost inaugurată şcoala şi acolo erau  promisiuni  de  mobilier care n-a mai venit, că, nu noi le-am făcut. Noi Consiliul Judeţean, tot ce promitem facem, aşa cum la începutul mandatului ne-am asigurat că vom face legătura cu Vâlcea, la Ianculeşti şi o vom face.

Ştiu, pentru că toată ziua stau cu dosarele în faţă. Am obţinut toate avizele, dar, trebuie să înţelegeţi că până nu facem canalizarea, nu ne lasă Ministerul să asfaltăm. Întâi vom veni cu canalizarea, iar domnul primar a obţinut toate avizele. Anul acesta se va face canalizarea şi la anul drumul. Nu va fi singurul drum, va fi şi drumul de la Sălătrucu care face legătura cu Vâlcea. Ne trebuiesc avizele, fără ele nu se poate, însă, investiţiile se vor face. La dumneavoastră în localitate, au fost investiţii, sunt în derulare, şi vor mai fi, o să vedeţi oameni buni. La mulţi ani încă odată!” a precizat vicepreşedintele C.J. Marius Nicolaescu. De asemenea, primarul Iatagan i-a oferit vicepreşedintelui Nicolaescu o plachetă. Nicolaescu a mai subliniat că primarul de la Şuici se duce la C.J. săptămânal, pentru a-l ajuta să rezolve problemele comunităţii.

O altă plachetă, a fost oferită, senatorului Cristina Stocheci

După acest moment, primarul Iatagan l-a desemnat pe primul om al judeţului, să îi nominalizeze pe cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Este vorba despre familiile:  Prezan Ion şi Margareta, Nica Gheorghe şi Olimpia, Stătică Nicolae şi Maria, Paraschiva Gheorghe şi Maria, Şerban Nicolae şi Elena, Popa Ion şi Maria, Bărboiu Gheorghe şi Elena, Ioniţă Gheorghe şi Ecaterina. Celor premiaţi le-au fost oferite diplome şi sume de bani.

Apoi le-au fost oferite diplome şi plicuri cu bani, celor care au împlinit vârsta de 80 de ani. Este vorba despre Brezan Mihail, Constantin Maria, Prujină Speranţa, Găbrian Gheorghiţa, Gheorghe Ion, Iancu Floarea, Popa Constantin, Şelariu Floarea, Sâia Ioana, Soitariu Gheorghe Ion, Vasilescu Floarea, Mecu Ana, Moţ Constantin, Panait Eleena, Vasile Maria.

Au mai fost premiaţi elevii de top ai comunei Şuici. Popa Andrada, Păuna Andreea, Rădulescu Maria, Ciucă Albert, Iordăchescu Valentin, Tintea Păuna, Dinică Maria Alexia, Călina David, Bărboiu Bianca Elena, Petrescu Darius Gabriel, Matei Diana, Radu Vasile Alexandru, Apostu Carmen Georgiana, Apostu Rareş Gabriel, Popescu Denisa Ioana, Lixandru Mihai Cătălin. Toţi elevii premianţi au primit diplome, plicuri cu bani şi flori.

“Copii, vă urez succes, suntem mândri de voi!”, a precizat primarul Iatagan. De asemenea, primarul le-a mulţumit invitaţilor că au dorit să îi fie alături în această zi importantă.

Ion Mînzînă: „Sunt foarte mulţumit de colaborarea cu domnul Iatagan, este un primar care se zbate foarte mult pentru comunitatea din care face parte.“

“Am participat la un eveniment deosebit al comunităţii. Gospodarul acestei comunităţi a gândit că trebuie să ofere mici satisfacţii atât persoanelor aflate la o vârstă înaintată, cât şi cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar şi copiilor care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură. Este, dacă vreţi un gest de continuitate, o schimbare de ştafetă, pentru că la urma urmei trebuie să ne gândim şi la cei ce au construit comunităţile din care fac parte,  parte a construcţiei acestei ţări şi la cei care vin şi urmează să preia ştafeta.

Proiectele dânsului sunt şi proiectele noastre şi încercăm prin toate mijloacele să oferim sprijin, pentru că oamenii aceştia au gândit o dezvoltare corectă a comunităţii plecând de la ceea ce înseamnă apă,  canal, iar acum urmează să asfaltăm tot ce înseamnă drumuri care fac legătura între localitatea Şuici şi alte localităţi din judeţul Vâlcea, cât şi locale. Mesajul meu pentru locuitorii comunei este că trăiască cu speranţa că mâine va fi mai bine şi că autorităţile locale fac eforturi ca acest mai bine să fie ca un merit pentru tot ce au făcut până acum în această comunitate”, a subliniat preşedintele Mînzînă, după momentul festiv desfăşurat în Căminul Cultural Şuici.

Una dintre elevele premiate, Păuna Andreea, a mulţumit conducerii primăriei pentru că şi cei mici au fost premiaţi şi le-a urat “La mulţi ani” celor din localitatea Şuici. Rădulescu Maria Alexandra, o altă elevă premiată, chiar dacă emoţionată, a spus că e fericită că a primit premiul de la primărie şi a urat celor din localitate “La mulţi ani”. Distracţia s-a mutat apoi în Zăvoi, unde de la tobogane, la terasele cu mici şi bere, muzica şi voia bună  ce au pus stăpânire pe locuitorii din comună.

“Avem gogoşi, sucuri, apă, avem tot ce vrea lumea. Vin an de an aici şi apreciez activitatea administraţiei locale. Sunt impresio-nată de faptul că primarul acordă premii tuturor localnicilor care au pus umărul la creşterea economică şi socială a comunei”, spune Aurelia Teodorescu. “Vând pastramă, mici, carne, grătar în general. Sunt mulţumit de primar, vin an de an aici la Şuici. E o comună frumoasă cu oameni deosebiţi. Le urez să aibă o viaţă frumoasă, aşa cum sunt şi ei”, a precizat Ionuţ.

“Îmi place cum se organizează târgul, apreciez munca administraţiei locale, le urez putere de muncă pe mai departe, şi să ridice comuna mai mult decât au făcut-o până acum”, a spus Georgeta Mitu. “Vând preparate tradiţionale cu specific românesc. Vin an de an aici şi sunt mulţumită de prestaţia domnului primar. Le urez să aibă putere de muncă”, a spus Ionela Ciucă. “Am furci, topoare, funduri, le fac din fag, din frasin. Vin an de an şi sunt mulţumit de acti-vitatea domnului primar. E cumsecade domnul primar. De ziua lor le doresc să fie bine, linişte, să fie sănătate”, a spus Nelu Ursu de la Sălătrucu. Pentru buna desfăşurare a sărbătorii, cadrele Poliţiei şi cele ale Jandarmeriei Argeş, au asigurat paza şi au menţinut ordinea publică. Locuitorii din comună, au dansat şi s-au bucurat de această zi, până târziu în noapte, iar la final, parcă le părea rău că o zi aşa de frumoasă s-a încheiat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *