Sărbătoare în comuna Stoenești!

Stiri

La finalul săptămânii trecute a fost sărbătoare în frumoasa comună argeşeană, Stoeneşti. Primarul Ion Marin a pregătit nenumărate surprize localnicilor, cu prilejul ediţiei a opta a Zilei Comunei. Cei prezenţi la sărbătoare au avut parte de multe momente de neuitat. Artişti de renume au fost prezenţi la Stoeneşti şi au încântat publicul prezent oferind un spectacol incendiar.

Locuitorii comunei

au defilat în costumele populare alături de primarul lor.

Locuitorii comunei Stoeneşti sunt mândri de originile lor, iar valorile poporului român sunt puse la loc de cinste. Tocmai de aceea, duminică, înainte ca petrecerea să înceapă, în localitate a avut loc o minunată paradă a costumelor populare. A fost efectiv o sărbătoare a tot ceea ce înseamnă port tradiţional. Astfel, în frunte cu primarul Ion Marin, locuitorii comunei Stoeneşti şi-au purtat cu mândrie straiele populare. Unele dintre costume sunt efectiv adevărate comori. O doamnă ne-a mărturisit că poartă cu mândrie un costum care aparţinea soacrei dumneaei şi care era vechi de aproape 150 de ani, având o valoare inestimabilă.

Primarul Ion Marin, mesaj din suflet pentru locuitorii comunei Stoeneşti

Primarul Ion Marin este un edil respectat, iubit şi extrem de apreciat de întreaga comunitate. Oamenii îl apreciază pentru eforturile depuse în dezvoltarea comunei, de fiecare dată, aceste eforturi având în centrul atenţiei nevoile locuitorilor. Prin manifestările desfăşurate cu prilejul Zilei Comunei, edilul a demonstrat încă o dată că nevoile cetăţenilor sunt pe primul loc. “Le doresc în primul rând să fie sănătoşi şi să aibă parte de tot ce îşi doresc. Să le dea Dumnezeu, sănătate, voie bună, pace şi linişte sufletească pentru a se bucura de fiecare moment”, a transmis primarul Ion Marin. Edilul a continuat şi a subliniat că ediţia din acest an a zilei comunei este cea mai reuşită. “Cred că este cea mai reuşită ediţie. Din an în an progresăm şi dacă progresăm trebuie să performăm”, a punctat primarul Ion Marin.

Investiţii importante

în comuna Stoeneşti

Primarul Ion Marin este cu adevărat un edil gospodar. Localitatea pe care o păstoreşte efectiv a înflorit datorită nenumăratelor investiţii pe care a reuşit să le atragă la nivelul localităţii. Mândru de eforturile sale, primarul ne-a precizat şi nouă cum se prezintă tabloul investiţiilor în comuna Stoeneşti, un loc cu adevărat pitoresc. “Avem o mulţime de proiecte. Unele sunt finalizate, altele vor începe. Avem lucrările privind etapa I de canalizare. Deja colo lucrările au fost încheiate şi totul funcţionează foarte bine. Lucrările din etapa a doua sunt acum la licitaţie şi în maxim două luni de zile vor începe lucrările şi acolo. În etapa a doua vor fi lucrări în satele Bădeni şi Coteneşti. Chiar aici unde se desfăşoară evenimentele prilejuite de Ziua Comunei va fi construită o modernă sală de sport. În acest moment suntem la stadiul licitaţiei şi cred că în toamna aceasta vor începe lucrările”, a punctat primarul Ion Marin. Edilul a continuat şi a subliniat că infrastructura rutieră se pre-zintă exemplar în comuna sa venind cu veşti excelente din acest punct de vedere. “Mai avem trei drumuri de modernizat. Acum suntem în licitaţie cu ele şi le vom moderniza anul acesta. De asemenea, în satul Piatra, sistemul de alimentare cu apă este automatizat de la un cap la celălalt ca să nu mai fie probleme. O altă veste bună este legată de faptul că vom moderniza şi drumul către Schitul Sfântul Modest de la Obădoaia. O să îl reparăm pentru că au nevoie şi măicuţele de acolo să ajungă enoriaşii la schit”, a punctat primarul Ion Marin.

Conducerea Consiliului

Judeţean Argeş l-a premiat

pe primarul Ion Marin

La sărbătoarea comunei Stoeneşti au luat parte oaspeţi de seamă. Printre aceştia s-a aflat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului Ion Marin. “Proverbul acela, conform căruia, omul sfinţeşte locul are acoperire totală în comuna dumneavoastră. Să o ţineţi în continuare tot aşa, să ne vedem sănătoşi şi mulţi ani de acum înainte să ne vedem cu bine”, a transmis vicepreşedintele CJ Argeş, Marius Nicolaescu. Acesta a continuat şi i-a oferit edilului o diplomă de excelenţă în administraţia locală. “În semn de apreciere din partea Consiliului Judeţean vă oferim o diplomă de excelenţă în administraţia locală. Se conferă Primăriei comunei Stoeneşti, Consiliului Local Stoeneşti pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturală, economică şi socială a localităţii. La mulţi ani şi multă sănătate”, a conchis vicepreşedintele Marius Nicolaescu.

Artişti de renume

au oferit un spectacol de neuitat

Ca la orice sărbătoare care se respectă, nici de la Stoeneşti nu puteau să lipsească artiştii de renume. Aceştia au încântat publicul cu un spectacol savurat din plin de localnicii comunei. Poate că cel mai aşteptat moment a fost prezenţa lui Axinte. Alături de caravana acestuia, la Stoeneşti s-a petrecut până în miez de noapte, artiştii oferind clipe superbe. Axinte a reuşit să stârnească adevărate hohote de râs pe chipurile celor prezenţi la Stoeneşti. Petrecerea a continuat până aproape de ora 22. La Stoeneşti se trăieşte şi se simte româneşte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *