Risc de viituri în 14 județe, printre care și Argeș!

Stiri

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii INHGA au emis Codul galben, valabil începând de astăzi, 24 iunie, ora 12:00, până la miezul nopții.

Astfel, sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Trotuş, în județele: Bihor, Cluj, Harghita, Mureș, Alba, Brașov, Sibiu, Hunedoara, Covasna, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Bacău.

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomene de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Alba, Harghita, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Brașov.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

„Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, spun specialiștii INHGA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *