PSD – EXPLICATII DESPRE MAJORAREA PENSIILOR

Stiri

PSD transmite că modelul propus de social democrati pentru creșterea diferențiată a VENITURILOR pensionarilor este echitabil și nu contravine Constituției

”Nu trebuie confundată creșterea punctului de pensie cu creșterea veniturilor pensionarilor! Creșterea diferențiată a VENITURILOR se realizează prin măsuri de sprijin acordate DOAR pensionarilor cu venituri mici, ÎN PLUS față majorarea punctului de pensie cu un PROCENT EGAL pentru toți pensionarii.

În actualul context economic, o majorare nediferențiată a veniturilor pensionarilor ar fi profund inechitabilă. PSD nu poate fi de acord ca la o pensie specială de 18.000 de lei să se acorde o sumă suplimentară de 2.700 de lei.

PSD Argeș

Social democratii considera că inflația se resimte mai puternic la pensionarii cu venituri mici, în cazul cărora alimentele și medicamentele au o pondere mai mare în totalul cheltuielilor. Așadar, în perioade de criză economică, pe lângă principiul contributivității, conform căruia fiecare primește după cum a contribuit, trebuie să se țină cont și de principiul solidarității, care prevede ca cei vulnerabili să fie sprijiniți mai mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *