Prima etapă a acțiunii de dezinsecție, în Pitești!

Stiri

Primăria Municipiului Pitești informează că miercuri, 26 iunie 2024, între orele 05:30 și 09:00, se vor executa servicii de dezinsecție prin pulverizare aeriană avio – chimică, pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc.).

Vor fi utilizate servicii de pulverizare aeriană a substanțelor, pe teritoriul administrativ interurban al municipiului Pitești, cu aeronave de zbor model AN-2, autorizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română – productivitatea medie pe ora de zbor fiind de cca 500 de hectare, în funcție de regimul de înălțime la care zboară aparatul și de geografia zonei – și destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum: parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

Stropirile vor fi efectuate de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, care va folosi pentru dezinsecție substanța SOLFAC TRIO EC 140 NF. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18, și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

În cazul în care vremea nu va permite efectuarea etapei de dezinsecție, aceasta va fi reprogramată, cu informarea cetățenilor în prealabil.

„Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.” – transmite Primăria Pitești, într-o postare pe Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *