Polițiștii rutieri nu au iertat nimic! 100 de amenzi într-o singură zi

Stiri

Polițiștii rutieri argeșeni acționează, permanent, pe principalele artere rutiere, pentru creșterea gradului de siguranță prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

De asemnea, în perioada 15-19 mai a.c., polițiștii rutieri argeșeni desfășoară activități în cadrul acțiunii ROADPOL TRUCK&BUS.

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau marfă sunt oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri.

Polițiștii au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ziua de 16 mai a.c., în urma abaterilor constatate, polițiștii Biroului Rutier Argeș au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 21.000 de lei, au reținut patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Dintre acestea, principalele sancțiuni au vizat nerespectarea de către șoferi a vitezei legale – 43, neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție – 12, nerespectarea perioadelor de conducere și utilizarea aparatelor tahograf – 5 și nerespectarea prevederilor legale privind documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport – 5.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *