Polițiștii au depistat mai mulți tineri șoferi sub influența drogurilor!

Stiri

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat vineri în trafic un tânăr de 21 de ani, din orașul Târgu Cărbunești în timp ce conducea un autoturism pe strada Tismana, din municipiul Târgu Jiu.
În urma comportamentului agitat pe care îl prezenta, tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, indicând prezența în organism a substanțelor psihoactive.
Acesta a fost condus de polițiști la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice.

La aceeași dată, la ora 02.54, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un tânăr, de 18 ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Luncilor, din localitatea de domiciliu. Când a fost testat cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.
De asemenea, tânărul a fost condus de polițiști la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice.

La aceeași dată, ora 02:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și din cadrul Poliției Orașului Turceni, au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tismana, din localitatea de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul drugtest acesta a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.
Și în acest caz, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

„Reamintim conducătorilor auto modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor”, potrivit IPJ Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *