Pitești: Doi tineri, prinși în flagrant când vindeau droguri

Generale

Doi tineri au fost reținuți de oamenii legii, după ce au fost prinși în flagrant când vindeau droguri, în Pitești. Unul a fost arestat preventiv, cel de-al doilea este cercetat sub control judiciar.

Potrivit IPJ Argeș, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat cercetări, în două cauze penale privind traficul de droguri de risc și au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant delict.

În ambele cauze, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii aprilie, doi bărbați ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, respectiv canabis, către tineri consumatori, din județul Argeș.

În prima cauză, la data de 16 aprilie, un bărbat, de 26 de ani, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Pitești, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 50 de grame de canabis, pentru 2.000 de lei.

În cea de-a doua cauză, în seara de 16 aprilie, un alt bărbat, de 22 de ani, din județul Olt, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Pitești, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de canabis, pentru 4.000 de lei.

De asemenea, în autoturismul cu care se deplasa au fost descoperite și ridicate 5 grame de fragmente vegetale, susceptibile a fi drog de risc, o țigaretă confecționată artizanal, un grinder, precum și ustensile destinate consumului și porționării de droguri.

La data de 16 aprilie 2024, după administrarea probatoriului, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore, cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

Joi 17 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a unuia dintre bărbații reținuți, față de cel de-al doilea procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești dispunând măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *