PITESTI ARENA, GAZDA NATIONALEI DE HANDBAL FEMINIM

Sport

Piteşti Arena va fi gazda echipei naţionale de handbal feminin a României. Tricolorele vor juca în luna aprilie manşa tur a barajului împotriva Portugaliei, marele anunţ fiind făcut de către primarul Cristian Gentea.

Veşti excelente oferite de către primarul Cristian Gentea. Piteşti Arnea va găzdui un meci aşteptat cu mare interes de toată suflarea handbalistică din România. Naţionala de handbal feminin va disputa la Piteşti manşa tur a barajului împotriva echipei Portugaliei contând pentru calificarea la Campionatul Mondial, întrecere care va avea loc la finalul anului 2023 în Danemarca, Suedia şi Norvegia. Meciul care va avea loc la Piteşti Arena se va desfăşura pe 8 aprilie cu începere de la ora 17. După cum transmite primarul Gentea, tricolorele vor efectua un stagiu de pregătire la Piteşti. „Am semnat Protocolul de colaborare dintre Primăria Municipiului Pitești și Federația Română de Handbal ca echipa națională de handbal feminin să desfășoare la Pitești un cantonament de pregătire, care să includă și supermeciul de calificare la mondiale cu Portugalia!

Între 1 și 10 aprilie 2023, fetele se vor antrena în orașul nostru în vederea disputării barajului de calificare.

Meciul tur de calificare cu naționala Portugaliei va avea loc în 8 aprilie, de la ora 17:00, în polivalenta „Pitești Arena”!

Returul se va disputa pe 12 aprilie, în Portugalia, iar echipa calificată va participa la Mondialul 2023 desfășurat în Danemarca, Norvegia și Suedia, între 30 noiembrie și 17 decembrie!

Așadar, în 8 aprilie, vom fi cu toții în „Pitești Arena” pentru a le susține pe fetele noastre!”, a anunţat primarul Cristian Gentea.

Naţionala de handbal feminin a României este singura echipă din lume prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial, cel mai bun rezultat fiind atins în 1962, atunci când beneficiind de avantajul propriului teren, fetele noastre deveneau campioane mondiale. De două ori au mai jucat tricolorele finala, în 1973 în Iugoslavia şi în 2005 în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *