O adolescentă de 13 ani a fost violată de de un tânăr cunoscut pe o aplicație de dating!

Stiri

O adolescentă de 13 ani a fost violată, de două ori, în boxa unui bloc din Bucureşti, de un tânăr cunoscut pe o aplicaţie de dating.

Pe 8 octombrie, Secţia 15 Poliţie a fost sesizată, de către o femeie, că în zilele de 30 septembrie, respectiv 1 octombrie, un tânăr pe care fiica sa, de 13 ani, l-ar fi cunoscut prin intermediul unei aplicaţii online de dating, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minora, prin constrângere fizică şi morală, în timp ce se aflau într-o boxă a unui bloc din Sectorul 4, scrie News.ro.

Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către un tânăr de 23 de ani.

Pe 20 octombrie 2023 a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior, faţă de acesta, fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale şi viol.

În astfel de situaţii, atât Poliţia Capitalei, cât si procurorii specializaţi în investigarea unor astfel de cazuri, recomandă următoarele:

Atunci când aleg o victimă, infractorii au două motivaţii principale:

– Un interes de natură sexuală, obiectivul fiind acela de a obţine materiale de natură sexuală (fotografii sau înregistrări video) sau o întâlnire în persoană, în scopuri sexuale.

– Un interes economic, obiectivul urmărit fiind acela de a obţine foloase materiale în urma şantajului. Mesajul poliţiilor din întreaga Europă pentru victime este „nu plătiţi şi nu vă fie ruşine să raportaţi fapta”.

„Dacă cineva încearcă să vă ameninţe prin publicarea de fotografii sau imagini compromiţătoare, dacă nu îi oferiţi bani sau nu continuaţi să îi oferiţi bani, poliştii recomandă urmatoarele:

– Nu trimiteţi alte materiale şi nu plătiţi nimic.

– Cereţi ajutor, nu sunteţi singuri.

– Păstraţi dovezile. Nu ştergeţi nimic.

– Opriţi comunicarea cu cei care vă cer bani. Îi puteţi bloca.

– Raportaţi evenimentul.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *