La 84 de ani, Badea Vasile continuă să cosească și să practice alte munci agricole!

Generale

Badea Vasile din Rebra, dovada vie că omul sfințește locul indiferent de vârstă! În timp ce alți oameni de vârsta lui sau chiar mai tineri se plâng de cât de greu le este în viață, în aceste vremuri tulburi, badea Vasile face ce a învățat încă de mic copil și anume să muncească din greu pentru tot ce are.

Deși are 84 de ani, badea Vasile nu își arată vârsta și este mai vioi ca oricând. Toată ziua aleargă dintr-o parte în alta, iar în această perioadă, este tot timpul pe câmp, la coasă sau la alte munci agricole.

El a fost descoperit în urmă cu câteva zile de președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, care în drumul său spre casă a trecut prin satul Rebra.

Politicianului i-a atras atenția faptul că badea Vasile cosea pe o coastă foarte abruptă, unde nici nu se gândea că poate să ajungă picior de om.

La un moment dat, Ionuț Simionica s-a oprit pentru a sta de vorbă cu badea Vasile, care l-a impresionat cu modestia, hărnicia, dar și înțelepciunea de care a dat dovadă.

”Pe badea Vasile Scurtu, de 84 de ani, l-am întâlnit în grădina casei sale din Rebra, făcând ce ştie el mai bine: muncind. Cosea pe o coastă atât de abruptă, că abia puteai să cobori şi când te uitai, din depărtare, nu îţi venea să crezi că se poate munci pe acel deal. Mai ales că dumnealui are o vârstă atât de frumoasă.

Un om subţirel, voios, care când mi-a strâns mâna ferm, s-a luminat la faţă, bucuros că mai stă de vorbă cu cineva. L-am întrebat care este secretul acestei energii, a forţei sale de muncă şi mi-a răspuns că vine de la Dumnezeu şi de la dragostea de glie.

Acesta este modelul de bistriţean adevărat, de român adevărat, model de omenie, de bună credinţă, simplitate, valori pe care astăzi tot mai mulţi le uită.

Astfel de zile şi astfel de oameni mă încarcă cu energie şi îmi dau motive să lupt pentru păstrarea tradiţiilor, protejarea credinţei noastre şi pentru a fi alături de cei care astăzi au nevoie.

Mulţumesc, badea Vasile pentru învăţăturile şi vorbele frumoase. Să îţi dea Dumnezeu sănătate şi să ne vedem cu bine şi după ce treci de 100 de ani”, a scris Ionuț Simionca pe rețelele de socilaizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *