Incredibil! Un tânăr a salvat o minoră de la înec!

Stiri

Vacanța unor tineri în Mamaia s-a transformat într-o tragedie, după ce au intrat în mare pentru a-i salva viața unei tinere de 16 de ani, care a fost trasă de curenți. Patru oameni au murit pe loc, în ciua intervemţiei salvamarilor şi a  turiştilor.

Dani C. lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra, iar în momentul când s-a produs nefericitul eveniment a fost sunat de la o bază nautică și s-a urcat instant pe skijet. Valurile erau puternice, iar steagul roșu era arborat la mal, deci scăldatul era interzis. Vântul bătea cu putere, iar intervenția nu era una ușoară nici pentru salvamari, mai ales pentru cei neexperimentați. Turiștii de pe plajă au încercat să o ajute pe tânără agățată de pasarelă, formând un lanț uman, iar marea, în acel moment, și-a luat tributul. Trei bărbați au fost înghițiți de valuri, fiind scoși fără suflare la mal de salvamari.

Băiatul a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce a trăit în acele momente, fiind nevoit să își ducă ”misiunea” până la capăt, în timp ce trupurile celorlalți bărbați pluteau în mare. În cazul lor au intervenit alți salvamari, care i-au resuscitat, însă fără niciun succes. Când a ajuns aproape de ea, fata era zgâriată pe mâini și agățată în capătul pasarelei.

„Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord, că în zona pasarelei (n.r. de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini. Celelalte 3 persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, -a povestit Dani C.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *