DOI ARGEŞENI AU FOST ARESTAŢI DUPĂ CE AU OMORÂT UN CÂINE ŞI UN PUI DE PISICĂ!

Stiri

Doi bărbați au fost reținuți, după ce au omorât în chinuri un câine și un pui de pisică.

Reținuți de polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor, ca urmare a uciderii unor animale, cu intenție, fără drept

Doi bărbați au fost reținuți în cursul serii de 26 iulie a.c., de către polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor Argeș, în urma cercetărilor desfășurate sub supravegherea unităților de parchet competente, în două dosare penale ce privesc săvârșirea unor infracțiuni de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept.

În primul caz, în seara zilei de 26 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, conform art. 25, alin. 3, lit. a din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, și au reținut un bărbat de 35 de ani, din Mozăceni.

Din cercetările efectuate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu și al polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Costești, s-a stabilit că în ziua precedentă, de 25 iulie, bărbatul în cauză ar fi ucis, cu un cuțit, câinele din rasă comună pe care îl deținea.

Pentru administrarea probatoriului, trupul neînsuflețit al câinelui a fost transportat la D.S.V.S.A. Argeș, în vederea efectuării necropsiei, totodată fiind identificat și ridicat pentru cercetări și obiectul vulnerant.

După administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de 27 iulie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În al doilea caz, tot în seara zilei de 26 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, conform art. 25, alin. 3, lit. a din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, și au reținut un bărbat de 64 de ani, având domiciliul în judetul Galați.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că în cursul zilei de 25 iulie, bărbatul în cauză, în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului, pe raza municipiului Pitești, ar fi ucis, prin izbirea de un copac, un pui de pisică în vârstă de aproximativ 3 luni.

Trupul neînsuflețit al puiului de pisică a fost identificat la fața locului, cu urme de violență la nivelul capului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *