CS Mioveni va juca la baraj!

Sport

Gloria Buzău a reușit în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2 o victorie importantă, a doua în acest turneu în care este singura echipă neînvinsă până acum. Duminică, pe teren propriu, la al treilea joc acasă consecutiv, trupa lui Andrei Prepeliță s-a impus cu scorul de 1-0 în fața CS Mioveni și a scos matematic echipa argeșeană din calculele pentru al doilea loc direct promovabil.

Adi Chică-Roșă a marcat unicul gol al partidei, în minutul 48, iar Gloria s-a distanțat și la cinci puncte de FK Miercurea Ciuc, luând, astfel, o opțiune importantă pentru a fi a doua echipă direct promovabilă în prima ligă, după Unirea Slobozia.

 În prima repriză, cele două echipe s-au tatonat mai tot timpul. Au fost și situații la cele două porți, dar cea mai mare ocazie de a înscrie a avut-o Trașcu, fundașul Mioveniului, în minutul 44, când, cu un șut puternic din fața careului, a șters bara din stânga. Partea secundă a început excelent pentru Gloria, cu un gol marcat de Adi Chică-Roșă în minutul 48. Akhmatov a pătruns pe stânga, a pasat la Benzar, acesta a șutat de două ori în blocaj, iar a doua oară mingea a ricoșat spre Chică-Roșă, care a îndeplinit o simplă formalitate din 5 metri.

Gloria mai putea puncta o dată, la doar un minut distanță, prin același Chică-Roșă, însă atacantul a luftat de această dată, a cerut în două rânduri penalty, în minutul 54 și 87, și a trimis și ea o dată balonul în bară, prin Dumitru, în minutul 62.

 S-a terminat 1-0 pentru Gloria, care cu 45 de puncte se menține pe locul 4, al doilea direct promovabil, în condițiile în care în fața sa sunt Corvinul și CSC Șelimbăr, echipe fără drept de promovare. Trupa buzoiană încheie cele trei jocuri consecutive de acasă cu șapte puncte acumulate și se distanțează la nouă puncte de CS Mioveni și la cinci de FK Miercurea Ciuc.

CS Mioveni, cu 36 de puncte, este tot pe locul 6, ultimul, și rămâne să se pregătească în ultimele trei jocuri din play-off pentru barajul de promovare cu un adversar încă necunoscut. Argeșenii nu au mai înscris de patru partide.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *