Cresc salariile! S-a încheiat greva de la Poșta Română

Stiri

Greva de la Poșta Română s-a încheiat, iar salariile angajaților vor crește, potrivit unui nou contract colectiv de muncă semnat marți seară.

Anunțul a fost făcut de ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, la încheierea negocierilor cu sindicatele:

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscriminatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naționale Poșta Română, iar mai mult, s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 lei net, în două tranșe, la 1 iulie și la 1 septembrie.

Iar mai departe, pe această temă, urmează ca miercuri dimineață, la prima oră, să fie înregistrat acest contract colectiv de muncă la ITM, iar în clipa în care este înregistrat la ITM, automat se consideră închis conflictul colectiv de muncă și se va relua activitatea la Compania Națională Poșta Română”.

La rândul lor, liderii de sindicat susțin că salariații Poștei Române sunt în continuare nemulțumiți și consideră că există multe lucruri de rezolvat în cadrul companiei.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, prezent la discuții:

„Vom avea de la 1 iulie aproape 80% din salariați plătiți la salariul minim pe economie. În situația în care Guvernul va lua decizia ca prin hotărâre de guvern să majoreze acest salariu, vom avea de lucru pentru a repara ceea ce s-a stricat în ultimii ani de zile, pentru că acel fond de salarii pe care l-am prevăzut în contractul colectiv de muncă, semnat în urmă cu câteva minute, va trebui să fie redistribuit pe două mecanisme, pe de o parte, corecții salariale, pe de altă parte, acel spor de fidelitate, pentru că ajungem să călcăm în picioare niște reguli de bază prevăzute în legislația muncii în vigoare.

Ne va lua probabil ani de zile să facem corecții, pentru că situația salarială, în opinia noastră, este departe de a fi fost rezolvată”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *