Cornelia Olteanu: Noul preşedinte al Tribunalului Argeş!

Generale

Tribunalul Argeş va avea un nou preşedinte din această săptămână. Pe ordinea de zi a şedinţei Secției pentru judecători din această săptămână se află propunerea de delegare a unui nou preşedinte, în persoana actualului vicepreşedinte al acestei instanțe, judecătoarea Elena Cornelia Olteanu.

Tribunalul Argeş a rămas fără preşedinte după ce magistratul Andreea Monica Prunaru, care ocupa această funcție, a cerut să iasă la pensie. Judecătoarea Prunaru se afla la conducerea acestei instanţe de mai puțin de doi ani, promovând concursul pentru ocuparea funcției în iulie 2021, după ieşirea la pensie a precedentului preşedinte, judecătoarea Mariana Virgă.

In data de 4 mai, Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea fostei șefe a Tribunalului Argeş, iar pe 7 mai preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea, prin pensionare, din funcția de judecător la Tribunalul Argeş a Andreei-Monica Prunaru.

După o perioadă în care conducerea instanţei a fost asigurată de vicepreşedinte, CSM a decis să pună lucrurile în regulă şi să delege pe funcția numărul unu din cadrul acestei instanţe pe judecătoarea Elena Cornelia Olteanu.

Noul preşedinte este fost ofițer de poliţie judiciară

Cornelia Olteanu este absolventă a Academiei de Poliție Alexandru loan Cuza” din Bucureşti, unde a obținut licența in Drept Juridic în anul 2004. Timp de şase ani a lucrat ca ofiter de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeş, iar din 2010 a intrat în magistratură, activând mai întâi ca judecător la Judecătoria Costești și, apoi, la Tribunalul Argeş.

Ulterior, Cornelia Olteanu a ales să-şi completeze studiile, obținând nu mai puțin de trei titluri de master: unul în Psihologie aplicată în domeniul securității naționale, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, un altul în Misiune și slujire prin limbaj mimico-gestual, la Facultatea de Teologie din Piteşti şi un master in Cariere juridice la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universității din Piteşti. Conform profilului său de LinkedIn, judecătoarea Cornelia Olteanu a obținut atât licenţa, cât şi cele trei titluri de master cu nota 10.

Conform declarației de avere, Cornelia Olteanu deține două apartamente şi în 2022 a obţinut în medie un salariu de 29,000 lei pe lună. Soțul noului preşedinte al Tribunalului Arges este fostul ofiter de poliţie lulian Olteanu, în prezent pensionat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *