Bărbat de 62 de ani, atacat de urs şi salvat de jandarmi!

Generale

Un bărbat de 62 de ani a fost salvat de jandarmi şi salvamontişti după ce a sunat la 112 să anunţe că un urs i-a pătruns în stână şi i-a atacat un taur. Acesta a intervenit pentru a alunga animalul sălbatic, moment în care ursul s-a năpustit asupra lui şi l-a rănit. 

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga împreună cu salvamontiștii dâmbovițeni, au intervenit joi, 20 iulie în urma unui apel pe 112, la o stână din zona Podul cu Flori pentru a acorda sprijin unei persoane atacate de un animal sălbatic.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, era conștient, cooperant și le-a explicat salvatorilor montani că ursul i-a atacat un taur de la stână, iar acesta, încercând să-l scape din ghearele animalului sălbatic, a fost atacat la rândul său.

Acestuia i s-au acordat măsurile de prim-ajutor, deoarece prezenta răni la piciorul stâng, în zona gambei și a coapsei. Ulterior bărbatul a fost condus în condiții de siguranță până la Cabana Podul cu Flori, de unde a fost preluat de o ambulanță SMURD din cadrul ISU Dâmbovița și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru investigații medicale suplimentare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *