Arest preventiv față de un șofer de 41 de ani, recidivist!

Stiri

Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 41 de ani, din Craiova, recidivist, acuzat de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Potrivit oamenii legii, la începutul lunii iulie, bărbatul a fost depistat conducând fără permis, pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova. Ulterior, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor.

„În noaptea de 01/02 iulie, ora 00.45, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism ce circula pe bulevardul Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova. Acesta a refuzat să oprească, fiind urmărit pe strazile Corneliu Copsu și Eroilor, unde a fost oprit de polițiști. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 41 de ani, din municipiul Craiova. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. De asemenea, conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, refuzând și recoltarea de mostre biologice”, au precizat polițiștii doljeni.

Pe 12 iulie, în baza mandatului de aducere emis pe numele său, bărbatul a fost identificat în comuna Gighera. A fost adus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Pe 18 august, instanţa a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de craioveanul arestat. Acesta din urmă a contestat hotărârea instanţei la Tribunalul Dolj. La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată.

În octombrie 2020, acelaşi bărbat a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de conducere sub influenţa alcoolului. A primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Procurorii au susţinut că, pe 11 ianuarie 2020, un echipaj de poliţişti a observat, pe bulevardul Dacia, un autoturism care „avea o deplasare sinuoasă”. După ce l-au oprit pe şofer, oamenii legii au stabilit că avea o alcoolemie de de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în urma analizei toxicologice, s-a stabilit că inculpatul avea o alcoolemie de 2,28 g/litru la momentul primei prelevări. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de bărbatul condamnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *