Activități ale polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice din Argeș

Stiri

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 51 de ani, din Țițești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară pe raza orașului Ștefănești, având documente pentru justificarea provenienței, dar în urma verificărilor s-a stabilit că fotografiile cu încărcătura de material lemnos, pe care cel în cauză le-a transmis în sistemul SUMAL 2.0, nu ilustrau clar încărcătura.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice.

Nereguli la un alt transport de lemne din Ștefănești

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au stabilit, în urma verificărilor, că un bărbat de 32 de ani, din comuna Vlădești, a transportat material lemnos cu o autoutilitară pe raza orașului Ștefănești, efectuând mai multe transporturi deși avea emis un singur aviz de însoțire.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit că cel în cauză nu a activat localizarea prin sistemul GPS a dispozitivului mobil cu care a încărcat datele aferente documentului de însoțire a transportului în sistemul SUMAL 2.0.

Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, după cum urmează:

  • o sancțiune în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a efectuării mai multor transporturi de material lemnos în baza unui singur document justificativ, totodată fiind aplicată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 2,6164 mc material lemnos a cărui proveniență nu este justificată legal;
  • o sancțiune în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a nerespectării obligației de activare a localizării GPS a dispozitivului mobil de pe care au fost introduse datele aferente transportului de material lemnos, din locația de încărcare sau din primul loc în care este localizarea prin GPS are acoperire, pe traseul pe care se efectuează transportul, transmite IPJ Argeș. (Foto descriptiv/ Sursă – Digi24)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *