Acțiuni permanente ale SPEP Pitești, pentru diminuarea problemei câinilor fără stăpân în municipiu!

Stiri

Aceștia au fost prinși în urma monitorizării zilnice din teren, prepoderent a zonelor de risc (str. Depozitelor, pădurea și Parcul Trivale, cartierele Găvana și Tudor Vladimirescu etc), prin acțiunile desfășurate de către echipele Serviciului de Ecarisaj, dar și ca urmare a sesizărilor telefonice și scrise ale cetățenilor. Câinii au fost preluați la adăpost, deparazitați, sterilizați, microcipați și introduși în Sistemul Național de Evidență – R.E.C.S.

Acțiunile de acest fel au dus la diminuarea problemei câinilor fără stăpân, deși abandonarea câinilor în Pitești de către persoane din alte localități continuă, situație agravată de nerespectarea, de către cetățeni, a hotărârii Consiliului Local de a interzice hrănirea animalelor fără stăpân, prin care este întreținut comportamentul de dependență al acestora și de apărare a teritoriului.

Sesizările privind câinii maidanezi pot fi făcute de către cetățeni la numerele de telefon 0248.210.380 și 0733.030.350, ca și cele privind eventualele neconcordanțe în limbajul sau comportamentul angajaților SPEP.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *